Zum Franziskaner är en av Stockholms äldsta restauranger och vi bjuder på en vacker
och genuin men samtidigt avslappnad miljö.
Temat är Svensk-Tyskt och husmanskost ligger oss mycket varmt om hjärtat.
Den gamla ölhallen som nu är matsal är förmodligen ensam i sitt slag med gammal fin jugendinredning, stuckatur och träpanel från 1910.
Ölen är naturligtvis också väldigt viktig för oss och vårt
utbud är valt med stor omsorg.
Vi jobbar endast med speciellt utvalda små och oberoende
bryggerier i Sverige och Tyskland.
The Zum Franziskaner is one of the oldest restaurants in Stockholm.
It has a distinct Swedish and German theme and if you are looking for traditional Swedish cooking this is a very good place to find it.
The classic beer hall with the old Art Nouveau interior is one of a kind.
You will find a lot German and Swedish craft lagers here and
we only work with small and independent breweries.
Vispat citronsmör
White asparagus, whipped lemon butter
Hackat ägg, brynt smör & persilja
White asparagus chopped egg, browned butter & parsley
Gravat ankbröst, västerbottenskräm, citrusvinägrett
White asparagus, cured duck breast, Västerbottens cheese-creme, citrus vinaigrette
Pilgrimsmusslor, rökt forellrom. ramslökshollandaise
White asparagus, scallops, smoked trout roe, ramson hollandaise
Gueuze, räkor & körvelgrädde
Asparagus soup, Gueuze, shrimps and chervil cream
Avorioris med toppmurklor i cashewnötskräm, pangrattato & vårtomatssky
White and green asparagus avoriorice in cashew cream with morels. Spring tomato jus
Vårprimörer, hollandaise, räkor och fänkålscrudité
White asparagus, butterfried trout, spring vegetables, hollandaise, shrimps and fennel crudité